Renovatie voor- en  achtertuin

Molenlaan

Bekijk ook:

Het verzoek

Help ons aan een onderhoudsvriendelijke, ruime en goed zichtbare voortuin, met een prettig toegankelijke trap naar de voordeur.

Oude situatie

Oude situatie

Uitvoering

  • Geul gegraven voor kabels- en leidingen onderzoek o.b.v. Klic melding t.b.v. heien/draaien funderingspalen
  • Na heien trap in fasen opgebouwd
  • Tuin opgeschoond, bomen geveld, grind omgewerkt, split platen gesorteerd, zand gebracht en geëgaliseerd, hergebruik deel split platen, restant afgevoerd
  • Hekwerk gedemonteerd en opgehaald, poorten gesteld
  • Leuk idee bedacht voor signalering entree/poort
  • Nieuwe bomen geplaatst, gekozen voor slanke zuilvormige Amberbomen

Resultaat

Na een geslaagde voortuin als lakmoesproef mochten we ons ook uitleven in de achtertuin. De trap bij de voordeur heeft het aangezicht van het huis sterk verbeterd en de entree veel toegankelijker gemaakt. Verder moest de voortuin vooral functioneel zijn en is daardoor een van de amberbomen in het plan ‘gesneuveld’. De verlichting was de slagroom op de taart. Na een voorzichtige start kregen we carte blanche toen bleek dat de onderbemaling defect was en de kelderverdieping onder water kwam te staan. Toen we deze technische uitdaging getackeld hadden konden we ons richten op het verwezenlijken van een fraaie achtertuin. Ook hier speelt het lichtplan weer een belangrijke rol met onder andere een bijzondere toepassing van de Disc Wall van In-Lite in de cirkels in de schutting.