Renovatie tuin

Newsome

Bekijk ook:

Het verzoek

Ruth en Matias hadden al een overkapping laten plaatsen en vroegen om een plan waarbij ze wel de tuin daar vanuit konden beleven, maar niet direct te zien waren voor voorbijgangers. Tegelijkertijd moest het gazon groot genoeg zijn om lekker te kunnen ravotten met de kleine. Hierdoor kwamen we op het idee van ovale ‘eilanden’ van groen en is de vormgeving hiervan doorgetrokken in de klinkerbestrating die in golvende lijnen om het huis speelt. Omwille van de veiligheid is er een kastanjehouten hek geplaatst langs de waterkant en de parkeerplaats van de auto. Inmiddels is er ook nog een kasje met groentetuin ingericht waar intensief gebruik van wordt gemaakt.

Oude situatie

Uitvoering

De uitdagingen lagen vooral in de ondergrond waar nogal wat puin aan werd getroffen en derhalve om een goede plantvoorbereiding te doen. Daarnaast was het weer eens ouderwets straatwerk met een patroon wat we nog niet eerder aangelegd hadden en waar we, omwille van de zetting van de ondergrond, met een een grindstrook afstand tot de woning hebben gehouden. Dit alles in samenwerking met gewaardeerde partners. Het feest was het aanplanten van de tuin waarbij de voorkeur van de klanten prevaleerde en wij dat tot een heel geheel moesten smeden.

Resultaat

Een groeibriljant waar de klant nog heerlijk zelf met de invulling van de beplanting kan spelen. Er is inmiddels nog een schommel annex doel geplaatst, een tuinkas en een robotmaaier. De tuin heeft een unieke stijl en uitstraling die goed bij haar bewoners past. Onder de overkapping genieten ze van hun groene oase waar het hele jaar door wel iets bloeit. Van een huis naar een thuis.